Wat is informatie-architectuur?

 

Informatie-architectuur is het organiseren, structuren en labelen van informatie.

Een goede informatie-architectuur (IA) helpt om de vindbaarheid van informatie te verbeteren, om informatie makkelijk te hergebruiken, om informatie aan te bieden op relevantie voor hun doelgroep en om meer grip te krijgen op informatie.

IA helpt bij het aanbrengen van een scheiding tussen de inhoud, de context, de structuur en de presentatie van de informatie. Zodat het mogelijk is om je publiek tijdens de hele klantreis altijd de juiste informatie aan te bieden via het kanaal of op het apparaat dat zij zelf kiezen.

In IA wordt de informatie van metadata voorzien om de betekenis (semantiek) van de informatie duidelijk te maken voor computersystemen. Verder wordt de ‘ongestructureerde’ informatie van zoveel mogelijk voorzien van een structuur die een  computersysteem kan herkennen.

Dimensies van informatie-architectuur

De inhoud is wat het woord al zegt: de woorden, afbeeldingen, videobeelden, geluiden in de informatie.

De inhoud heeft een context die helpt om informatie op relevantie aan te bieden.

Omdat de presentatie los staat van de inhoud kan informatie makkelijker worden hergebruikt en aan de eisen van het kanaal of apparaat worden aangepast.

Dankzij een losse structuur kunnen alleen die blokjes van informatie worden aangeboden die op het betreffende kanaal of apparaat het meest geschikt zijn.


TRAINING INFORMATIE-ARCHITECTUUR

09_databased“Verbeter de relevantie, de vindbaarheid en het hergebruik van informatie!” De EIM Specialist-training Informatie-architectuur laat zien dat informatie-architectuur niet ingewikkeld of technisch is. De cursist krijgt praktische instrumenten en methodieken om informatie beter vindbaar te maken, te personaliseren en omni-channel in te zetten.

vanaf € 695,- online en vanaf € 595,- p.p. in-company | meer informatie

Button_inschrijven_groen


Docent Erik Hartman legt uit hoe deze training jou helpt als informatieprofessional.

 

Button_inschrijven_groen


Hou je op de hoogte met de TIMAF nieuwsbrief   

ADVIES INFORMATIE-ARCHITECTUUR

TIMAF-NL, dé specialist in informatiemanagement, helpt organisatie bij het inrichten van hun informatie-architectuur.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel +31 (0)30 877 3560.